Najbolji radio za Vas radio


width=400
 
Početna stranica­Portal­Calendar­FAQ­Pretraľnik­Članstvo­Korisničke grupe­Profil­Nemaą novih privatnih poruka­Logout [ Admin ]

Dobrodosli Na Sajt Radija MORAVAC


KADA KRETENI KRENU U PLJAČKU

• Policija američke države Konektikat upozorena je da je u pripremi pljačka banke pošto su dvojica osumnjičenih telefonirali banci i od osoblja tražili da im pripremi džak sa novcem. U 'United Bank' u Ferfildu uhapšeni su 27-godišnji Albert Bejli i njegov 16-godišnji saučesnik čije ime nije objavljeno. Oni su se u banci pojavili deset minuta posle njihovog genijalnog poziva. Narednik Džejms Peres rekao je u lokalnom listu 'Conecticat post' da osumnjičeni 'nisu baš mudri' !!!
• Njihov plan je bio jednostavan. Ući u restoran, pripretiti oružjem, pokupiti od osoblja pazar i pobeći. Nije poznato kako im je uspelo, ali ovi vrlo 'spretni', a nesretni pljačkaši su, umesto novca, ukrali kesu sa hlebom, da bi malo kasnije, 'lepša polovina ' tima greškom upucala svog saučesnika nigde drugde nego u - zadnjicu. Ovaj ekstra par uhapšen je u restoranu 'Cuckoo' u Melburnu, a uskoro su i osuđeni. Bendžamin Jorgensen je dobio osam, a Dona Hajes deset godina robije.

• Plan pljačkaša je bio da jedan od njih trojice uđe u banku pred kraj radnog vremena, veže službenike u sefu i vrati se po ostalu dvojicu. Međutim, tip je zaboravio da uzme ključ od službenika, pa su radnici ostali zaključani u sefu, a lopovi van banke.

• Jedna grupa lopova angažovala je izvesnog čoveka, da vozi kola u njihovim pljačkama. Međutim, tip se nije proslavio. Nakon prve zajedničke pljačke, vozač se uspaničio i ukočio auto. Kad su policajci stigli, vozač je i dalje pokušavao da pokrene kola. Na sudu je utvrđeno da tip, ne samo što nije imao dozvolu, nego nikad u životu nije ni vozio automobil.

• Dva francuska kriminalca pomislila su da je genijalna ideja ući u banku kroz zid susedne zgrade. Nakon višesatnog kopanja i bušenja, uvideli su da su pogrešili lokaciju - umesto u sefu, našli su se u klozetu banke.

• Grupa lopova pomislila je da bi bila dobra ideja krasti kola sa onih kamiona koji voze nove automobile do prodavnica. Sve je išlo glatko, dok nisu shvatili da svaki automobil u rezervoaru ima samo litar goriva.

• Kompanija 'Revolveraši za iznajmljivanje' iz Arizone se bavi iznajmljivanjem statista za vesterne. Ipak, jednog dana su primili poziv od 47 - godišnje žene, koja je htela da poruči ubistvo svog muža. Dobila je 4,5 godina zatvora.

• Čovek iz Teksasa, optužen za pljačku, se dogovorio da plati štetu od 9600$ umesto da ide u zatvor. Za isplatu je sudu predao ček - i to lažan ček. Dobio je 10 godina.

• Tip je ušao u prodavnicu, izvadio pištolj, zatražio novac i stavio vunenu masku preko glave. Tek tada je shvatio da je zaboravio da na masci iseče otvore za oči.

• Lopov je uspešno provalio u banku i ukrao video kameru, deo obezbeđenja. I to dok je daljinski snimala, i prenosila celokupan snimak na udaljenu traku.
• Karen Li Džoasimi je uhapšena zbog pokušaja pljačke motela. Bila je naoružana samo električnom motornom testerom koja nije bila uključena u struju.

• Čovek je ušao u restoran brze hrane 'Burger King' u Mičigenu, izvadio pištolj i zatražio pare. Radnik mu je rekao da ne može da otvori kasu bez neke porudžbine. Kada je tip poručio doručak, službenik mu je rekao da je zakasnio, jer se on služi do 7:00 (bilo je 7:50). Onda je iznervirani lopov izašao i pobegao.

• Policija iz Lirsa u Belgiji ispitivala je osumnjičenog za pljačku zlatare, kada im je ovaj rekao da to nije mogao biti on, jer je u to vreme provaljivao u školu. Onda su ga policajci uhapsili zbog provale u školu.

• Osumnjičeni za posedovanje droge, Kristofer Džons iz Mičigena, branio se tvrđenjem da su ga policajci pretresli bez naloga. Tužilac je rekao da im nije ni trebao nalog zato što je predmet u Kristoferovoj jakni mogao biti pistolj. 'Gluposti!', rekao je Džons koji je na suđenju nosio istu jaknu kao tog dana. Skinuo je jaknu i dao je sudiji kako bi je bolje video. Sudija je u džepu našao paket kokaina i toliko se jako smejao, da je zatražio pauzu od pet minuta da se sabere.

• Osumnjičeni za pljačku, Džejmi Džonson (24) iz Njuporta je, bežeci od policije, preskočio žičanu ogradu, pao na drugu stranu i bežao još malo pre nego što su ga policajci uhvatili. U policiskoj stanici su, međutim videli da krvari na klupi. Po Asosijejted Presu, policija se vratila na mesto jurnjave i pronašla Dzonsonove testise, koji su još uvek visili sa ograde.

• Žena je prijavila da joj je neko ukrao auto, i pomenula je da u kolima ima telefon. Policajac koji je pisao izveštaj je odmah pozvao broj i rekao lopovu koji se javio, da je pročitao oglas u novinama i da želi da kupi auto. Ugovorili su sastanak i lopov je uhapšen.

• Policija iz Sijetla je uhapsila tipa koji je pokušao da isisa benzin iz jednog od kombija - kuća parkiranih pored ulice. Kada su stigli, našli su ga kako sklupčan leži na mestu zločina, povraćajuci fekalne materije. Očigledno je crevo umesto u rezervoar gurnuo u cev za odvod kanalizacije. Vlasnik kuće je izjavio da neće da podigne optužnicu, jer kako je rekao, odavno se nije onako smejao.
• R.C.Gejtlin je zainteresovano prišao dvojci detroitskih policajaca koji su gomili dece pokazivali kompjutersku opremu za proveru indentifikacije instaliranu u njihova patrolna kola. Pitao je policajce kako to radi, a oni su mu zatražili da im da neku indentifikaciju za demonstraciju. Gejtlin im je dao svoju vozačku dozvolu, a policajci su podatke ukucali u kompjuter. Par trenutaka kasnije uhapsili su Gejtlina zbog toga što je na ekranu stajala važeća poternica za njim, zbog 2 godine stare oružane pljačke.

• Robert Paulo iz Sent Luisa (32) počeo je da se guši ispred gradske pijace. Odvezli su ga u bolnicu, ali je bilo kasno. Kasnije su u njegovom grlu našli 12 cm dugačku kobasicu, koja ga je ugušila. Ispostavilo se da je pokojni Paulo odlučio da ne plati hot dog koji mu je dao prodavac na pijaci, pa ga je brzo progutao i počeo da beži. Kobasica mu se zaglavila u grlu i udavila ga.

• Optuženi za oružanu pljačku, Denis Njutn iz Oklahoma Sitija, je odlučio da otpusti advokata, i da se sam brani. Kažu da mu je dobro išlo sve dok vlasnik prodavnice koja je opljackana nije izjavio da je Njutn pljackaš. Kad je to čuo, ovaj je skočio, nazvao svedoka lažovom, a onda je dreknuo: ' Trebao sam da te ubijem na mestu !!! ' Onda se malo smirio i dodao: ' ... da sam bio jedan od pljačkaša.' Porota je većala 20 minuta i za Njutna predložila 30 godina robije.

• Policija je u Vičiti u Kanzasu uhapsila 22-godišnjeg falsifikatora koji je na aerodromu pokušavao da proda dve lažne novčanice od po 16 dolara.

• Kada su dva radnika prodavnice u Joniji u Mičigenu odbili da predaju pazar pijanom pljačkašu, ovaj je zapretio da će da pozove policiju. Kada su ponovo odbili, lopov je zaista pozvao policiju, koja je došla i uhapsila ga.

• Lopov iz Los Anđelesa je iz čiste dosade, kako je kasnije tvrdio, ukrao valjak, ali je uhapšen nakon što je jedan policajac trčeći stigao valjak koji je išao 10 km/h i savladao lopova.

• Nakon što je jedan super market primio novog radnika na odeljenju sa oružjem, ovaj je iskoristio povoljnu priliku, ukrao par pušaka i pobegao kuci. Policija je jednostavno uzela njegovu adresu sa formulara za prijavu, koji je tip doneo pre nepunih sat vremena, zakucala mu na vrata i uhapsila ga.

• Čovek iz Fontane u Kaliforniji je uhapšen zato što je provalio u 10 kuća samo da bi milovao stopala i farbao nokte na nogama usnulih žena.

• Neko je provalio u stan izvesne Meri Tejlor, u Fort Vortu u Teksasu, okupao se i otišao. Po izjavama policije, ništa nije uzeto osim dve posude za hlađenje vina i jedne rolne toalet papira.

• Alberto Vaskez je mislio da je dobro prošao kad je sa maskom upao u Dankin Doghants, lokal gde je radio, i ukrao preko 1400$. Međutim, prvo mu je radnik prepoznao glas kad ga je Vaskez pozvao po nadimku, a onda je policija jednostavno pratila Albertove otiske stopala do njegove kuće, dva ulaza dalje od opljačkane prodavnice.

• Nakon što je lopov iz Mesačusetsa uhapšen što je vozio bez dozvole, svoj jedini poziv je iskoristio da bi pozvao svog druga i rekao mu gde je sakrio kokain. Da ga policajci ne bi čuli, govorio je na Španskom. Međutim, ono što nije znao bilo je to da je Menuel Rivijera, policajac koji je radio za šalterom, razumeo svaku reč, posto je bio poreklom iz Španije.

• Kada je Ronald Eroh pobegao iz zatvora u Auburn Hilu u Mičigenu, bio je tako siguran u sebe da je u svojoj ćeliji ostavio poruku: 'Kada budete čitali ovo, već ću biti na pola puta do Evrope'. Policija ga je uhvatila 5 km dalje od zatvora.

• Nakon što je vlasnik kuće u Antverpenu u Belgiji iznenadio lopova, ovaj je brže bolje pobegao na zadnja vrata, preskočio 3 metara visoki zid i - našao se u gradskom zatvoru.

• Na letu preko Amerike, nepoznati čovek je ustao iz svog sedišta, izvukao pistolj i uzeo stjuardesu kao taoca. 'Okrenite avion za Detroit odmah!' - zahtevao je. 'Ali... Mi ionako letimo za Detroit...' - objasnili su mu. 'Oh, onda dobro...' - rekao je, pustio stjuardesu i ponovo seo.

• Nepoznati kriminalac ušetao je u prodavnicu oružja, pokušavajući da je opljačka preteći nozem! Tri radnika oružarnice su ga bez problema upucala.

• Dva lopova su 4. Februara 2000. godine u 22.30h opljačkali KFC prodavnicu u Boynton Beachu na Floridi. Preteći pištoljima, uzeli su novac od par kupaca i sa kasom u rukama istrčali napolje, gde su naleteli pravo na policiski auto. Pljačkaši nisu izabrali baš najbolje mesto za pljačku, jer je preko puta KFC-a Boynton Beach policijska stanica. Da stvar bude još gora, u pola jedanaest uveče je smena, tako da je u zgradi bilo najmanje 25 policajaca.
• Odmah nakon pljačke banke u Ohaju, kriminalac je uhvaćen. Naime, čim je pobegao iz banke, lopov je pozvao 911 i raspitivao se da li je za njim raspisana poternica.

• Genijalni bostonski lopov se nekoliko dana motao oko izvesne banke, vrebajući pravu priliku da je opljačka. Kada se konačno rešio, ušao je u banku i stao u red pred šalterom. Kada je došao red na njega, izvukao je pištolj i viknuo: 'Ovo je pljačka, niko da nije mrdno!!!'. Na njegovo iznenađenje, petoro ljudi u redu iza njega izvuklo je pištolje i bez problema ga uhapsilo. To su bili FBI agenti koji su, na pauzi za ručak, stajali u redu, pokušavajući da uzmu platu. I pored duge pripreme, genije nije primetio da je stanica FBI samo 2 vrata dalje od banke.

• Pljačkas početnik je uhvaćen tokom pokušaja pljačke banke u New Orleansu u Luizijani. Pošto nije imao para za pravu masku, preko lica je namazao kremu za brijanje i tako krenuo u pljačku. To bi nekako i prošlo, da prilikom bega nije natrčao na staklena vrata, što ga je ošamutilo i obrisalo mu polovinu maske. Uhapšen je par minuta kasnije.

• Nakon uspešne pljačke banke, lopov je uhvaćen kada se sutradan vratio u tu istu banku i pokušao da uloži opljačkani novac.

• Nakon što se provozao tek ukradenim kolima, lopov se igrom slučaja parkirao baš pored šokiranog vlasnika automobila, ne znajući da je to vlasnik, i pitao ga za pravac.

• Kriminalac je upao u kuću i dedicu, koga je zatekao, zaključao u orman. Na njegovu nesreću, baš u tom ormanu se nalazila dekina kolekcija pušaka. Poslednji izveštaj je bio da je lopov u kritičnom stanju.

• Majkl Harison i Kevin Karter iz Boynton Beacha naa Floridi su uhapšeni i osuđeni za oružanu pljačku i ubistvo. Pljačku su izveli pokušavajući da skupe novac za školovanje na policiskoj akademiji.

• Čarls Robertson iz Virginia Beacha bi se možda i izvukao nakon pljačke banke, da nije napravio niz glupih grešaka. Nakon što je blagajnici predao papir sa zahtevima, pokupio je pare i potrčao ka vratima. Shvativši da je zaboravio ceduljicu, vratio se nazad do šaltera, uzeo papirić i istrčao napolje. Tek je trčeći ka kolima, shvatio da je i ključeve zaboravio u banci. Ipak je nekako uspeo da izbegne policiju i stigne kući. Kada ga je cimer pitao gde su kola koja mu je pozajmio, zbunjeni Robertson je rekao da su ukradena. Nakon toga, cimer je pozvao policiju i prijavio krađu. Nepunih 20 minuta kasnije, policija je traženi auto našla par desetina metara dalje od banke. Nakon što su ustanovili da ključ pronađen u banci odgovara prijavljenim kolima, policajci su otišli na adresu koju im je cimer ostavio i uhapsili Robertsona.

• Engleski pljačkas je isplanirao savršenu pljačku. Sve je bilo na svome mestu. Banka, oružje, vreme napada, skrovište i odgovarajući saučesnik koji bi vozio kola. Realizacija je, međutim, pošla naopako. Dok je sa vrećom para na leđima trčao ka mestu sastanka, saučesnik ga je slučajno zgazio.

• Pljačkaš je ušao u banku i stao u red pred šalterom, kao i svaka normalna mušterija. Kada se priblizio njegov red, stavio je ski masku i izvukao pištolj. A onda je nastavio da čeka da dođe njegov red, da bi opljačkao banku.

• Avgusta 1975. godine, tri čoveka odlučila su da opljačkaju Kraljevsku Banku Škotske, iz Rothsaya. Međutim, poduhvat je od početka krenuo naopako. Kada su lopovi jurnuli u banku, zaglavili su se u rotirajućim vratima na ulazu. Nakon što im je obezbeđenje pomoglo da se izvuku, zahvalili su se i izašli. Minut kasnije, krenuli su u novi juriš. Ovaj put su uspeli da prođu, i objavili su da žele da uzmu 10.000 dolara. Sećajući se prvog pokušaja, službenici i mušterije su počeli da se smeju, verujući da je to samo šala. Vođa bande je, misleći da se prisutni smeju zato što je to previše novca, spustio zahtev na 1000 dolara. Kada ni to nije upalilo, zahtevali su 100 dolara. Na kraju, vođa je zamolio da svako dobije barem po dolar. Kako smeh nije jenjavao, jedan pljačkaš se iznervirao i pokušao je da uozbilji prisutne; Skočio je na pult i uperio pušku u jednu od službenica. Međutim, kako nije bio baš spretan, okliznuo se, pao na pod i slomio nogu. Videvši da od pljačke nema ništa, preostala dva lopova su rešila da pobegnu, ali su se opet zaglavili u rotirajućim vratima.

• Dvojica lopova su rešila da budu originalni pa su, umesto banke, pokušali da opljačkaju bankomat za podizanje novca. Kada su uspeli da isčupaju aparat iz zida, spakovali su ga na kamionet i prekrili ciradom. Ono što ova dva genijalca nisu znala je to da bankomati imaju skrivenu kameru. Zahvaljujući toj kameri, policija ih je brzo našla i počela da ih juri. Kada su videli patrolna kola, glupi lopovi su stali i počeli da objašnjavaju policajcima da voze veš mašinu.

• Kada je glupavi pljačkaš, na lošem engleskom počeo da objašnjava da želi da opljačka banku, snalažljiva službenica mu je objasnila da za pljačku mora da ima otvoren račun u banci. Nesuđeni lopov se razočarao i otišao.

• Jedan 14-godišnjak i jedan 15-godišnjak pojavili su se pred sudijom Lerijem Seidlinom, optuženi da su ukrali 25 kola za samo dve godine. Nakon što su dečaci pušteni, shvatili su da nemaju novca za kartu do kuće. Ubrzo zatim, ukrali su autobus i vozili ga sat vremena, da bi ga na kraju zakucali u ogradu.

• Lopov iz Milvokija je rešio da ukrade jedan od popularnih pick-up kamioneta. Upao je u garažu i počeo sa obijanjem brave. Međutim, kako nikako nije uspevao da otvori bravu, razneo ju je sačmarom. Kada je konačno ušao u vozilo, shvatio je da ga ne želi jer je bilo puno rupa od metaka.

• Čovek iz Gainesvillea u Džordžiji, optužen za prekoračenje brzine, na sudu se branio izjavom da je uzeo laksativ koji mu je izazvao proliv, pa je zato morao da žuri kući.

• Većina lopova kreće u pljačku noseći pištolj ili pušku. Karl Rankin (35) iz Trentona u New Jerseyu je rešio da se posluži drugim metodama. On je bacio šolju vrele kafe u lice prodavca, otvorio kasu, uzeo pare i pobegao. Kasnije je ipak uhvaćen.

• Lopov je ušao u radnju, izvukao pištolj i zahtevao sve pare iz kase. Kada je kasirka spakovala novac po uputstvu, lopovu je zapala za oko boca viskija na polici iza kase. Međutim, prodavačica je odbila da mu da flašu, rekavši da ne veruje da ima preko 21 godine. I nakon svih ubeđivanja, žena je i dalje odbijala da alkoholno piće da maloletnoj osobi. Na kraju, iznervirani pljačkaš je izvukao ličnu kartu i pokazao je radnici, kao uverenje da je dovoljno star. Čim je glupan otišao, kasirka je pozvala policiju i dala im pravo ime i adresu čoveka koji je upravo opljačkao radnju. Jadnik je uhapšen dva sata kasnije.
• Lopov je ušao u prodavnicu, prislonio pištolj na slepoočnicu jednog od radnika i zahtevao sve pare. Kada ih je dobio, tip je pošao ka vratima, ali je slučajno sebi upucao ruku dok je vraćao pistolj.  
• Dva lopova su pokušala da otvore kasu sa parama tako što su lancem vezali vratanca za branik na kamionetu. Ali umesto da isčupaju fioku na kasi, odvalili su ceo branik sa kola. Uplašeni, odmah su pobegli sa mesta pljačke kuci. A u prodavnici je ostao lanac, na kojem je i dalje bio branik kamioneta, a na kojem je naravno bila registarska tablica.

• Tip iz Južne Kalifornije je ušetao u policisku stanicu, bacio kesu kokaina na šalter, i zatražio da se pod hitno uhapsi čovek koji mu je to prodao.

• Čovek je ušao u prodavnicu i zatražio sav novac iz kase. Kada mu je službenik predao pare, pobegao je zaboravivši novčanik na pultu.   

• Pljačkaš je uspešno provalio u podrum banke, kroz prozor u prizemlju, pri čemu se gadno posekao. Tek onda je shvatio da, kao prvo, ne može da stigne do para iz tog dela banke,  kao drugo, ne može da se vrati kroz prozor kroz koji je ušao i kao treće, da postoji opasnost da iskrvari, zbog posekotine. Onda je našao telefon i pozvao 911 za pomoć.

• Dva čoveka iz Virdžinije su u kamionetu otišla do kuće na prodaju, sa namerom da ukradu frižider. Udarajući i obrušavajući zidove i pod nekako su preneli frižider iz jedne od kuća u prikolicu. Ali kamionet se zaglavio u blatu, pa su ova dvojca pomislili da je frižider suviše težak. Ponovo praveći lom po kući i guleći jos zidova, vratili su frižider nazad na svoje mesto. Vraćajući se do vozila, shvatili su da su zaključali ključeve u njemu, pa su ga ostavili.

• Lopov je ušao u prodavnicu, stavio novčanicu od 20$ na sto i zamolio prodavca da mu je usitni. Kada je službenik otvorio kasu, tip je izvukao pištolj, i zatražio sve pare iz kase, što mu je prodavac odmah dao. Onda je lopov glavom bez obzira pobegao, ostavljajući na pultu novčanicu od 20$. Ukupan iznos koji je ukrao bio je 15 dolara!

• Izvesna Armi Breser je uhapšena nakon što je mehaničar ispod haube njenog automobila našao 18 paketa marihuane. Kasnije je izjavila da nije znala da je za promenu ulja potrebno otvaranje haube.


WEB dizajn i ilustracija stranica - Čeda Žiška